Navigatie

Nieuws

Museum Het Valkhof exposeert Nieuwe Oogster: Nuni Weisz
In samenwerking met Museum Het Valkhof in Nijmegen presenteert Galerie Bart de 8ste Nieuwe Oogster: Nuni Weisz (HKU, Utrecht). Haar interactieve installatie zal nog tot en met 2 januari 2018 te zien én horen zijn in de patio van het museum. Het werk van Nunu Weisz is speels in al haar bescheidenheid en daagt uit tot interactie.

Bekijk hier een filmpje van haar werk in Museum Het Valkhof.
>>lees meer
Winnaar `Hollandse Nieuwe!` prijs 2017

WINNAAR `Hollandse Nieuwe!` 2017: Christa te Dorsthorst (AKV|St.Joost, Breda - installatie).

HOLLANDSE NIEUWE PRIJS
Ook dit jaar werd weer de `Hollandse Nieuwe!` prijs uitgeloofd aan het meest veelbelovende talent van deze Oogst. De prijs is een extra stimulans voor de beginnende kunstenaars tijdens hun grote sprong in het diepe nu zij de academie hebben verlaten. Zij die met hun koppen boven het maaiveld uitsteken, krijgen zo een extra zetje in de goede richting.
De jury bestond dit jaar uit Jan-Wieger van den Berg (kunstenaar, Besiendershuis, kunstenaarsinitiatief Paraplufabriek, projecten Museum Het Valkhof), Iris Visch (AkzoNobel Art Foundation) en Galerie Bart.
>>lees meer
Boeklancering Kuno Grommers op Unseen Amsterdam
 
fotografie Kuno Grommers, tekst Merel Bem, ontwerp Lecturis, circa 66 foto’s - gebonden.
€ 35,00 - Nederlands- en Engelstalig.


Soms hangt het in de lucht. Na onze presentatie van het werk van Kuno Grommers op Unseen Photo Fair 2016 en de positieve reacties op het werk, dachten wij dat het misschien een idee was om samen een publicatie uit te geven. Ongeveer in dezelfde periode werd Kuno benaderd door Lecturis, of hij niet interesse had in het uitgeven van een boek. Het stond in de sterren geschreven: dat boek moest komen!

Het afgelopen jaar hebben we samen met Lecturis hard gewerkt aan de publicatie. Kuno heeft het boek heel toepasselijk ‘In perspective’ genoemd. Deze titel verwijst zowel inhoudelijk naar het werk zelf als de publicatie in zijn geheel. Het boek bevat meer dan 60 werken die hij in de afgelopen 13 jaar heeft geproduceerd. Met steun van het Mondriaan Fonds hebben wij het boek kunnen samenstellen, drukken en uitgeven. We lanceren het boek, precies een jaar later nadat het idee ontstaan is, op Unseen 2017. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je daar bij kunt zijn. Kuno is natuurlijk zelf ook aanwezig en zal ook zijn boek signeren.

Wat: lancering boek ‘In perspective - Kuno Grommers’
Waar: Unseen Photo Fair, Westergasfabriek, Gashouder booth 46 Galerie Bart
Wanneer: vrijdag 22 september 2017 om 20:00 uur
>>lees meer
Permanente Stock Expo Nijmegen

Bij Galerie Bart Nijmegen wordt een permanente Stock Expo getoond, waarin werken opgenomen zijn van onder andere: Jisan Ahn, Femke Dekkers, Kuno Grommers, Tamara Muller, Jannemarein Renout, Ton Slits, Aldwin van de Ven, Casper Verborg, Isabelle Wenzel, Niels Helmink, Jochem Rotteveel, Harry Markusse, Henrique van Putten, Stephan J. Englisch, Stella de Kort en Rik Buter.

Naast de wisselende exposities wordt de achterste ruimte van de galerie ingericht in een ‘Salon opstelling’ waar steeds ander werk getoond wordt van deze kunstenaars. Bij aankoop kan het kunstwerk direct meegenomen worden en de lege plek wordt meteen opgevuld met een nieuw werk. >>lees meer
  
Galerie Bart
Waalbandijk 14C
6541 AJ Nijmegen
+31 (0)24 3600577
info@galeriebartnijmegen.nl

Don - Vrij 12:00 / 18:00
Zat - Zon 12:00 / 17:00

EN

Galerie Bart Amsterdam

Aanmelden nieuwsbrief

Archief nieuwsbrief